galériával

2020.09.09. 12:04

Reggelivel várták a bringásokat Békéscsabán

Bringás reggelivel várta a kerékpárosokat szerda reggel Békéscsaba főterén, a Szent István tér 10. szám előtt a városfejlesztési nonprofit kft. és az önkormányzat.

L. B.

20200909_Biciklis Reggeli_Békéscsaba_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

Békéscsaba a cég és az önkormányzat révén részt vesz a Life projektben, amelynek keretében több településen is célul tűzték ki a levegő tisztaságának védelmét.

Fotók: Bencsik Ádám

Vass Csaba, a városfejlesztési cég, valamint Fábián Imréné, az önkormányzat ökomenedzsere elmondták, Békéscsabán megfelelő a kerékpárút-hálózat, az elmúlt évek fejlesztéseinek hála immár több mint 62 kilométernyi bicikliút van a városban. Ennek is köszönhető, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy bringával indulnak útnak reggelente, munkába vagy iskolába.

Az akcióval egyrészt azoknak szólt, akik nap mint nap kerékpároznak, másrészt azoknak, akik egyébként a volán mögé ülnek, az ő figyelmüket igyekeztek szóróanyagokkal felhívni arra, miért érdemes biciklire ülni és környezetbarát közlekedési módot választani. A bringás reggeli során háromszáz csomagot osztottak ki, a pakkok gyümölcsöt, gyümölcslevet, pogácsát és egy kis édességet tartalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában