galériával

2020.09.02. 19:20

Küldöttközgyűlést tartottak a Békés megyei vadászok

Közös küldöttközgyűlést tartott a Békés megyei Vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara Békés megyei Területi Szervezete a megyei kormányhivatal Beliczey termében, szerdán délután.

B. O.

Fotó: LP6DMK2

Hrabovszki János, mindkét szervezet elnöke elmondta, a mostani szezonban a vendégvadászok a járványhelyzet miatt elmaradtak, így a pénzügyi árbevétel jelentősen elmarad a tervezettől: az őzbakszezonnak lényegében vége, az árbevétel pedig Békésben nagyságrendileg a szokásos egyharmada lett. Hasonló gondokkal küzd a fácán és a mezei nyúl vadászata, vadásztatása is. Elmondta, előbbiekből nagyságrendileg 160 ezer előnevelt példány helyeztek ki a békési földekre, ezek felnevelése jelentős költséggel járt, nem látják ezek megtérülését. Hozzátette, a mesterségesen nevelt madarak vélhetően nem élik túl a telet. Az érintettek ezekben az ügyekben is egyeztettek a gyűlésen.

Az eseményen jelen lévő dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntőjében méltatta a vadászok és a hivatal közt létrejött együttműködési megállapodást, és kiemelt néhány olyan eseményt, melyek az együttműködés eredményeképpen jöttek létre.

Hrabovszki János és dr. Rákóczi Attila, Schupkégel Sándornak, a Mezőberény Vadásztársaság korábbi elnökének adnak át Nimród érdemérem kitüntetést, a háttérben Zuberecz Tibor, megyei fővadász /Fotó: Lehoczky Péter/

Ezt követően kitüntetések átadása következett, majd két előadást is meghallgattak a jelenlévők: Földvári Attila, az Országos Magyar Vadászati Védegylet kommunikációs főmunkatársa a vadászatra jogosultakat érintő gondokról, nehézségekről beszélt, főként a koronavírus-járvány vadgazdálkodásra gyakorolt hatásait boncolgatva. Kovácsné Nagy Katalin és Valki Antal, a Vadászati Hatóság előadói az apróvadas vadászati idény kezdetén aktuális teendőkről beszéltek.

Az előadások után a küldöttek a napirendi pontokban meghatározott 2019-es beszámolókat, valamint a vadászszövetség, és a megyei vadászkamara idei költségvetési tervét tárgyalták meg. A beszámolókból többek közt kiderült, tavaly közel háromezren váltottak vadászjegyet Békésben, többen, mint előző évben. Az elmúlt esztendőben öt vizsganapra több mint félszázan jelentkeztek, közülük harminchárman tettek sikeres vadászvizsgát. A közgyűlés végén a tagfelvételekről is döntöttek a megyei vadászok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában