hungarikum

2020.09.25. 17:07

Jó kedvvel fűszerezték a kolbászt Békéscsabán

Diákok gyúrtak, töltöttek kolbászt pénteken a Csabai Kolbászklub székházában, a hungarikummá minősített helyi különlegességet a szükséges alapanyagok mellett jó kedvvel fűszerezték.

L. B.

Fotó: Imre Gyorgy

A Rákóczi Szövetség helyi szervezetének elnöke, a békéscsabai evangélikus gimnázium ifjúsági szervezetének vezető tanára, Kovács Nóra elmondta, eredetileg határon túli magyar, rákóczis fiatalokkal és tanárokkal közösen tartották volna meg az eseményt, erősítve ezzel mindenkiben a magyarságtudatot. A koronavírus-járvány azonban felülírta az elképzeléseket.

A kolbászklub székházában gyúrtak a rákóczis diákok /Fotó: Imre György/

Ezért az ifjúsági szervezet diákvezetői gyúrtak, töltöttek, valamint azok a fiatalok, akik újonnan váltak rákóczissá, kilencedik évfolyamosként újonnan léptek be a gimnázium ifjúsági szervezetébe. Hangsúlyozta, az akció amellett, hogy lehetőséget nyújtott a hagyományok ápolására és továbbörökítésére, a közösségépítésre ugyancsak alkalmas volt. A diákok a kolbászkészítésen túl rendhagyó néptáncórán, valamint városnéző sétán is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában