15. körzet

2020.09.30. 17:36

Átadták az új orvosi rendelőt Békéscsabán

Átadták szerdán a Bartók Béla út 37/B szám alatt, a lila tízemeletesnél kialakított háziorvosi rendelőt, ahol október 1-től, csütörtöktől dr. Barabásné dr. Varga Franciska Éva fogadja a 15. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit.

L. B.

20200930 Békéscsaba Bartók Béla út 37/B szám alatt kialakított háziorvosi rendelő átadása Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere Dr. Barabásné Dr. Varga Franciska Éva, 15. számú felnőtt háziorvosi körzet háziorvosa Szigeti Béla képviselő Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Szarvas Péter polgármester elmondta, akad tennivalója az önkormányzatnak az egészségügyi alapellátás területén. Ahogy szükség van infrastrukturális beruházásokra, ugyanúgy pótolni kell a – például nyugdíjba vonulás miatt – megüresedő státuszokat, figyelni kell a szakember-utánpótlásra. A város most 6,2 millió forintból felújította az egykor pszichológiai tanácsadóként működő épületrészt, abban korszerű háziorvosi rendelőt alakított ki.

Szarvas Péter, dr. Barabásné dr. Varga Franciska Éva és dr. Szigeti Béla tartott sajtótájékoztatót a háziorvosi rendelőnél. /Fotó: Imre György/

A körzet önkormányzati képviselője, dr. Szigeti Béla elmondta, örömteli, hogy felújíthatták az épületrészt, és bízik benne, hogy hosszú távú együttműködés lesz a doktor és a város között.

Régi álma valósult meg azzal, hogy háziorvos lett – fogalmazott dr. Barabásné dr. Varga Franciska Éva. Kiemelte, 23 éve került Békéscsabára, befogadó környezet várta. Hosszú távra tervez, munkájával szeretné segíteni a várost, azért dolgozik, hogy a páciensei elégedettek legyenek.

A szakember hétfőn, szerdán és pénteken 8 és 12 óra, kedden és csütörtökön 13 és 16 óra között rendel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában