Békés Megyei Központi Kórház

2020.08.26. 11:07

Változatlanul működik a csabai gyermekosztály

Olvasói megkeresések érkeztek hírportálunkhoz a napokban, miszerint a csabai gyermekosztály betegeit a gyulai osztályra telepítették át, és a részleg nem működik a megszokottak szerint.

V. E.

Forrás: Shutterstock

A Békés Megyei Központi Kórház vezetősége megkeresésünkre a fent említetteket cáfolta. Elmondták, a Réthy Pál Tagkórház Gyermekosztálya dr. Baji Sándor osztályvezető főorvos tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála után is változatlanul működik. A részleg vezetését jelenleg dr. Kövesdi József osztályvezető főorvos, csecsemő- és gyermekgyógyász, valamint gyermektüdőgyógyász szakorvos látja el, dr. Becsei László főigazgató főorvos megbízása alapján. A betegellátás az eddig megszokottak szerint zajlik, jelen vannak szakorvosok, egyéb orvosok, egészségügyi dolgozók is. Hozzátették, ha volt is a napokban betegszállítás Gyulára, azt csupán az adott gyermek ellátása, illetve állapota indokolta. Hiszen a Pándy Kálmán Tagkórház Csecsemő- és gyermekosztálya magasabb szinten működik, ebből adódik, hogy a rosszabb állapotban lévő, esetleg speciális ellátást igénylő betegeket átirányítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában