állatmentők

2020.08.12. 11:25

Újabb sérült Békés megyei madarakat láttak el

A hét elején egy sérült gólyát vittek Gyomaendrődről a Szentesi Madármentő állomásra. 24 órán belül Békéscsabán találtak egy hattyút, aminek egy nagy vágás volt a mellkasán, Kedden ismét Facebook-oldalán tette közzé a madárkórház: elgázoltak egy madarat a megyeszékhelyen.

Hétfőn tette közzé Facebook-oldalán a Szentesi Madármentő Állomás, hogy Gyomaendrődön találtak egy sérült fehér gólyát. A madár jótevői felkeresték a madárkórházat, ahol azonnal megműtötték.

Gyors ellátást kapott a gyomaendrődi gólya /Forrás: a Szentesi Madármentő Állomás Facebook-oldala/

Huszonnégy órán belül újabb sérült állatot találtak, ezúttal Békéscsabán, a Fiume utcán. A fiatal hattyú mellkasán egy 5 centiméter átmérőjű seb tátongott.

Megmentője, Kovács Katalin korábban is segített egy sérült hattyún, aminek akkor saját karámot alakított ki kertjében.

Az állatmentő így nyilatkozott a történtekről:

– Minden nap figyelemmel kísérem a közelben élő hattyúcsalád életét, és amikor hétfőn reggel a szokásos utamra indultam, észrevettem, hogy az egyik kis tojónak a mellkasánál furcsán áll a tollazata. Sikerült megfognom és láttam, hogy egy 5 centiméter hosszú, nyílt seb volt rajta. Szerencsére tudtam, hogy kihez fordulhatok, így gyors és szakszerű ellátásban volt része a hattyúnak, aki most nálam lábadozik, ugyanis a sebet egy hétig nem érheti víz.

Kovács Katalin elmondta hírportálunknak, hogy a madárral minden nap a reggeli és az esti órákban elmegy a közeli tavakhoz és a hét elteltével elviszi egy felülvizsgálatra, majd ha mindent rendben találnak, akkor visszaengedi a családjához.

A fiatal hattyú minden nap meglátogatja a családját

 

Kis szerencsével a jövő hét elején megszabadulhat kötéseitől

Kedden délután újabb rossz hírt közölt a Szentesi Madármentő Állomás: elgázoltak egy gólyát Békéscsabán.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-bejegyzésükből megtudtuk, hogy a balszerencsés madár életét Perza Mihály állatvédőnek köszönheti.

Gyorsan a kórházba került a megyeszékhelyen elgázolt gólya, amit szakszerűen elláttak

Ha sérült madarat talál, mindenképpen értesítse a Szentesi Madármentő Állomást a 0630/633-2900-ás telefonszámon. A szám 0-24 órában hívható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában