Inframelegítéses technológia

2020.08.21. 12:55

Új technikát vetnek be Mezőberényben

Inframelegítéses technológiával is kátyúznak a közeljövőben Mezőberényben – tájékoztatta hírportálunkat Siklósi István.

P. G.

A város polgármestere elmondta, több árajánlat bekérését követően éppen pénteken írták alá a szerződést a Mezőberény ’17 Kft.-vel arról, hogy ebben az évben a cég végzi a kátyúzási munkálatokat a településen.

A javítások hagyományos hidegaszfalttal és a már említett inframelegítéses technológiával történnek majd. Utóbbi módszerhez a megfelelő berendezéssel felszerelt utánfutós jármű és természetesen a hozzáértő szakemberek szükségesek. Az utánfutóról elővett infravörös melegítőberendezéssel felhevítik a régi aszfaltot, amit utána elegyengetnek, majd egy zsákból rászórják a hidegaszfaltot.

Aztán azt is felmelegítik, és jöhet rá a kézi henger. Amikor már 100 fok alá hűlt, újra rámennek a hengerrel addig, míg egyenletes nem lesz a környezetével. A technológiát egy cég mutatta be a városban, és még a korábbi képviselő-testület döntött arról, hogy megvásárolják a szükséges eszközöket. Az említett önkormányzati kft. néhány héttel ezelőtt próbamunkákat végzett a Gyár, a Mátyás király és a Thököly utcában.

Siklósi István elmondta, az inframegoldás a pókhálós szakaszokon és az útszéleken jelentkező problémákat is stabilabban, összeolvasztva orvosolja. A hidegaszfaltos kátyúzás kicsit gyorsabb és olcsóbb megoldás. Hozzátette, emiatt a társaság felváltva alkalmazza majd a két technikát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában