adomány

2020.08.17. 16:12

Új eszközöket kapott a csabai gyermekosztály

Egy pulzoximétert és egy hordozható EKG-t ajánlott fel az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) Nonprofit Kft. a csabai kórház gyermekosztályának, melynek átadóját hétfőn tartották.

V. E.

20200816 Békéscsaba Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft adományozása alkalmából sajtónyilvános, ünnepélyes átadásra kerül sor. Az átadáson sor kerül az adományból vásárolt 1 db pulzoximéter, 1 db hordozható EKG és kiegészítők megtekintésére. dr. Becsei László főigazgató főorvos, Fejes László ügyvezető úr Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Az eseményen Fejes László ügyvezető elmondta, 2013-ban Fejér megyében született az ötlet, miszerint létrehozták a jótékonysági vadászat intézményét, melynek célja, hogy gyermekkórházakat, osztályokat támogasson. Mindez 2019-ben országossá vált – 37 millió forintból adományoznak 19 kórháznak –, így jutottak el a Réthy Pál Tagintézménybe is. Majd Nagy Árpádnak, a Borosgyáni Vadásztársaság Egyesület elnökének nyújtott át egy elismerő oklevelet a jótékonysági vadászat Békés megyei szervezéséért.

Dr. Becsei László Fejes Lászlóval fogott kezet, majd az ügyvezető Nagy Árpádnak (középen) nyújtotta át az oklevelet /Fotó: Imre György/

Dr. Becsei László főigazgató főorvos elmondta, örömmel fogadták az adományt, amelynek egyeztetése még az elmúlt héten tragikus módon elhunyt dr. Baji Sándor osztályvezető főorvos nevéhez fűződött. Hozzátette, bár a 30 ágyas osztályon minden feltétel adott a betegellátásra, újabb és korszerűbb eszközökre mindig szükség van. Végül dr. Kövesdi József, az osztály jelenlegi vezetője mondott köszönetet a felajánlásokért. A két eszköz közel 1 millió forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában