Galériával

2020.08.20. 19:44

Szent István király előtt tisztelegtek Gerendáson

Csorvás Város Fúvószenekara és mazsorettcsoportja szórakoztatta csütörtökön kora délutántól a Gerendási Gazdakör Szent István napi ünnepségén a közönséget. Ezt követően Viczián János, a gazdakör elnöke elmondta, a hagyományokhoz hűen megtarthatták a rendezvényt az Apponyi Albert Kultúrház Malomkertjében, de ez év augusztus 20-án tartaniuk kellett magukat a járványügyi előírásokhoz.

Ny. L.

Fotó: Imre Gyorgy

– Idén az élet sok mindent átírt, de a gazdák vetettek és arattak, hogy meglegyen az ország kenyere – hangsúlyozta Viczián János. – Szent István ünnepén az elődökre is emlékezünk, és az Összetartozás Évében erőt merítünk őseink munkájából, hogy továbbra is meglegyen a mindennapi kenyerünk.

Takács Árpád megyei kormánymegbízott kiemelte, Szent István királyunk előtt tisztelgünk, és egyúttal az aratás végét is ünnepeljük.

– Magyarország az elmúlt ezer évben megvívta csatáit, a vidék pedig mindig hozzátette a maga értékeit. Ha kellett, összeszorított foggal, de az új élet reményében megemelt fejjel végezték a gazdák a föld művelését – hangsúlyozta Takács Árpád. – Mi itt vagyunk most is, és a vidék megtartó képességéért, erejéért dolgozunk. Azokkal a nemzetiségekkel közösen, akik velünk együtt élnek, békességben.

Herczeg Tamás, Gerendás országgyűlési képviselője kiemelte, István királynak köszönhetően Magyarország a kereszténységben egyesült Európával. Büszkeség és tetterős, egymásért kiállás jellemzi a nemzetet. Herczeg Tamás kitért arra, más volt ez az augusztus 20-a, mint a korábbiak.

– Az összefogásra, a járványügyi szabályok betartására nagy szükség van a koronavírus-járvány ellen – ecsetelte Herczeg Tamás. – Ha fegyelmezettek és segítőkészek vagyunk, ezzel a nehéz helyzettel is megbirkózunk. Herczeg Tamás Tehetség-díjat adott át Zatykó Gergő kitűnő tanulónak.

Oravecz Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei alelnöke a szolidaritást emelte ki. Ahogy fogalmazott, a megyei gazdák a terméshozamtól függetlenül lehajolnak az elesettekhez. Ezt bizonyítja a Magyarok Kenyere Program is, melyhez a megyében és Gerendáson is sokan csatlakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában