KHESZ

2020.08.02. 10:16

Pusztulnak a halak a Sebes-Körösön

Pusztulnak a halak a Folyáséri csatorna alsó szakaszán és a Szilvarévzugi holtágon -írja Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Mint az a bejegyzésben olvasható: a Sebes-Körös jobb partján húzódó Szivarévzugi holtágon és a beletorkolló Folyáséri csatornán a halpusztulás leginkább nagyobb testű csukákat, amurokat és pontyokat, továbbá keszegféléket érintett.

Fotók: KHESZ

Oka a vízben oldott oxigén kritikus és elégtelen szintje, melyet az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt a csatornába bemosódott tápanyagban dús, kemikáliákkal terhelt belvizek gyors lebomlása idéznek elő.

A problémát napokkal ezelőtt észleltük, az ilyenkor lehetséges intézkedéseket és lépéseket a vízkezelővel együttműködve megtettük. A haltetemek eltávolítása tegnap délután megtörtént. A kár jelentős, a kiemelt tetemek mennyisége 500 kg. A kritikus vízminőség miatt további halelhullás várható – " target="_blank">olvasható a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában