Találkozó

2020.08.22. 17:38

Népzenétől volt hangos a csabai liget

Népzene, népi játszóház, főzőverseny, vásári forgatag, szakmai találkozó várta az érdeklődőket szombaton a Széchenyi ligetben.

L. B.

A Körös-menti települések és a népzenészek is találkoztak szombaton a ligetben /Fotó: Imre György/

Fotó: Imre Gyorgy

Ekkor rendeztek találkozót a Körös-menti települések számára. Pócsi Gabriella, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet-vezetője elmondta, az első eseményt Békésen tartották pár éve, most pedig egy, a romániai Nagyzerinddel közös, összesen 65 ezer euróból megvalósuló magyar-román határon átnyúló projekt adott lehetőséget a találkozó életre hívására Békéscsabán.

A Körös-menti települések és a népzenészek is találkoztak szombaton a ligetben /Fotó: Imre György/

A találkozó és a projekt azt a célt fogalmazta meg, hogy a lakosságot, az önkormányzatokat és a gazdasági szereplőket összehozzák, és köztük partnerségi viszony alakuljon ki – ami megvalósulhat számos együttműködésben –, és ezáltal fejlődhessen a Körösök völgye. A térségben lévő lehetőségeket egyébként egy kerekasztal-beszélgetés során is megvitatták.

A programsorozat kísérő-, társrendezvénye volt szombaton a Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozó. Garay Éva elmondta, ezt az elmúlt években Mezőmegyeren tartották, most azonban miniben a ligetben hívták életre, csatlakozva a Körös-menti Települések Találkozójához. A nap folyamán Békés megyei zenészeket hallhatott a közönség. A főszervező hozzátette, így népszerűsítenék a népzenét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában