Magyar Falu Program

2020.08.21. 07:09

Megújul az orvosi rendelő Okányban

A végéhez közeledik az orvosi rendelő korszerűsítése, a beruházásra a Magyar Falu Programban nyert 13,2 millió forintot tavaly az önkormányzat – mondta Szívós László polgármester.

L. B.

A fejlesztés keretében az épületre napelemeket szereltek fel, mindez azt segíti elő, hogy a rezsiköltségeken spórolhassanak. A világítást ugyancsak korszerűsítik, az orvosi rendelőben ezzel már végeztek is a szakembereket, a védőnői szolgálatnál pedig hamarosan felszerelik a modern lámpákat. Amint befejezték a belső munkálatokat, sort kerítenek a festésre is.

Szilágyi Mihályné körzeti nővér mutatta Szívós László polgármesternek, hogyan működik az újraélesztő készülék /A szerző felvétele/

 

Szívós László kiemelte, hogy mind a háziorvos, mind a fogorvos, mind a védőnő számára vásároltak korszerű eszközöket, ezek már meg is érkeztek.

Szilágyi Mihályné körzeti nővér meg is mutatta a polgármesternek, hogy miként működik az újraélesztő készülék. Bár – mint fogalmazott – örömteli, hogy immár rendelkeznek ilyen eszközzel is, hangsúlyozta, reméli, soha nem lesz rá szükség. Erősné Egri Katalin védőnő elmondta, bútorokkal, eszközökkel gazdagodtak, így például hallásvizsgálóval, látásvizsgáló táblával, légzésfigyelővel, mérleggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában