Időjárás

2020.08.05. 19:47

Letarolta a vihar Magyarbánhegyest

Fekete viharfelhők gyülekeztek Dél-Békés egén szerda délután. Akkor még nem lehetett tudni, vajon hol, mekkora égi áldás, netán özönvíz, vagy szélvihar formájában csap le a természet.

P. G., Cs. I.

Magyarbánhegyesre mindenből jutott. Sódarné Varga Gyöngyi a települést járva osztotta meg azokat a fotókat, amelyek arról árulkodnak, hogy komoly károkat szenvedtek családi házak. Utcákban fakidőlések láthatók a képeken, máshol lakóházakban tett kárt a nagy fa.

Jellemzően fakidőlések, no és a szél okoztak kárt sok helyen – értesült hírportálunk a Békés Megyei Katasztrófavédelem ügyeletesétől. Hozzájuk eddig kilenc bejelentés érkezett megyénkből, hét Magyarbánhegyesről. Az egyik udvarban három nyárfa dőlt ki. Fóliasátrakat is alaposan megtépázott a vihar.

Fotók: Facebook/Sódarné Varga Gyöngyi

Sódarné Varga Gyöngyi polgármester összefogásra kérte a helyieket, ahonnan lehet, igyekeznek most takaró fóliát beszerezni, hogy lefedhessék a lakóházak tetejét az újabb esőzés ellen. Kell az emberi kézi erő is ehhez a munkához – tette hozzá hírportálunk megkeresésére a településvezető. Megkérte a kárt szenvedett ingatlantulajdonosokat, dokumentálják a kárukat, a biztosítókkal keressék a kapcsolatot.

A károk döntő többsége Magyarbánhegyesen keletkezett. A dél-békési településen több helyen is fa dőlt lakóépületekre, másutt cserepeket sodort le a szél egy épületről, a tűzoltóknak emellett kidőlt fához is vonulniuk kellett. Orosházán egy állattelepen víz szivattyúzására volt szükség.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában