pályázat

2020.08.07. 13:46

Kibővítik a csabai evangélikus óvodát

Bővítik a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Óvoda épületét, amely egy újabb emelettel lesz magasabb. Mint megtudtuk, még júniusban kezdték el az építkezést Békéscsabán, egy hónappal később pedig már az új szint vázát helyezték el az óvodán, majd a tetőszerkezet fedése is elkezdődött, a kivitelezés pedig zajlik tovább.

B. O.

Köveskúti Péter, az intézmény igazgatója elmondta, a beruházás nagyságrendileg 100 millió forintból valósul meg: ennek felét a Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatán nyerte el az intézmény, a fennmaradó részt pedig önerőből finanszírozzák. Az intézményvezető hozzátette, a kivitelezés elsődleges célja, hogy több gyermek számára legyen férőhely az óvodában, de az általános iskolások számára is új szakköri tantermeket alakítanak majd ki a beruházással.

A szerkezetépítési munkálatokkal szeptember elejére készülnek el /Fotók: Kiss Zoltán/

A tervek szerint az új szinten szakköri termek kapnak helyet, továbbá jelenlegi kiszolgálóhelyiségek költöznek fel az első emeletről a tetőtérbe, helyükre pedig a gyermekek számára létesített új csoportszoba kerül.

– Az óvodai csoportszoba nem kerülhet a második emeletre vagy a tetőtérbe, így a mostani, első emeleten lévő kiszolgálóhelyiségekből, a nevelői-, és a vezetői irodából alakítottunk ki egy csoportszobát, ezek pedig felkerülnek a tetőtérbe – részletezte az intézmény igazgatója az átalakítást. Köveskúti Péter elárulta, a szerkezetépítési munkálatokkal szeptember elejére elkészülnek, és a gyerekek az új nevelési évben – előreláthatólag novemberben – már elfoglalhatják a kibővült, átalakított épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában