Kepenyes Pál átvette a Kossuth-díjat

Március 15. és augusztus 20., az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából adományozott állami kitüntetéseket és kulturális díjakat adtak át szerdán Budapesten, a Pesti Vigadóban. A díjazottak között szerepel Kondoros díszpolgára, Kepenyes Pál örvös- és szobrászművész is.

Budapest, 2020. augusztus 19. Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján az Országház kupolacsarnokában 2020. augusztus 19-én. A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták át. MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

A koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzet miatt idén március 15-én elmaradtak a kitüntetések átadása. Augusztus 19-én, az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából szervezett eseményen mind a két ünnep kitüntetéseit átnyújtották a díjazottaknak.

Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán /Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd/

Köztük volt Kepenyes Pál ötvös- és szobrászművész is, akinek művészi pályafutását Kossuth-díjjal jutalmazták.

Az eseményről IDE KATTINTVA olvashat többet.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában