Újabb mérföldkőhöz érkeztek

2020.08.12. 13:40

Jelentős fejlesztés ért véget a békéscsabai strand épületében

Véget ért a közelmúltban a békéscsabai strandon a Jázmin Egészségcentrum épületét érintő energetikai beruházás – jelentették be a szerdán a helyszínen tartott rendezvényen. A városfejlesztési cég ügyvezetője, dr. Sódar Anita elmondta, napelemeket telepítettek, közel 500 négyzetméteren szigetelték a födémet, 83 nyílászárót cseréltek ki, újítottak fel, továbbá akadálymentesítettek.

L. B.

Hangsúlyozta: az önkormányzat azt a célt tűzte ki az előző európai uniós ciklusban, hogy lehetőleg minden városi épületnél legyen energetikai korszerűsítés, 3 milliárd forint értékben adtak be pályázatokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. A 26 épületből húsznál végeztek, négynél zajlanak a munkálatok, kettőnél a kivitelező kiválasztása előtt állnak.

A beruházás részleteit dr. Sódar Anita ismertette /Fotók: Bencsik Ádám/

Opauszki Zoltán városi tanácsnok szerint fontos üzenete van a mostani beruházásnak. Békéscsabán számos intézmény újult meg az elmúlt időszakban, nagy erőfeszítéseket tett a város, hogy korszerűsítse az épületeit. A sok-sok turisztikai fejlesztés – így a Munkácsy-negyed, a CsabaPark – azt segíti elő, hogy az idegenforgalom meghatározó gazdasági ágazattá válhasson a megyeszékhelyen, azért dolgoznak, hogy Gyula és Békéscsaba kiemelt desztináció lehessen.

Opauszki Zoltán városi tanácsnok

Zsadon Endre, a békéscsabai strand igazgatója szerint minden fejlesztés fontos, ami az Árpád fürdőt érinti. Gazdaságosabban üzemeltethetik az épületet, a korábbi nyílászárók elavultak voltak, fontos, hogy a homlokzatot is rendbe tették. Ami a helyi strand hátránya, az most az előnye is: ez pedig az, hogy többnyire békéscsabaiak és környékbeliek keresik fel. Hiszen amíg több fürdő a koronavírus-járvány miatt elvesztette látogatóinak egy részét, addig Békéscsabán a kánikulában most is napi két-háromezer látogatót fogadnak.

Zsadon Endre, a strand igazgatója

Helyi védelem alatt áll az épület

Varga Tamás alpolgármester szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a beruházással a fürdő és a város. A városfejlesztési cég révén az önkormányzat számos energetikai fejlesztést hajt, hajtott végre, így az intézmények költséghatékonyabban és környezetkímélőbb módon üzemeltethetők.

Felelevenítette az Árpád fürdő történetét, amit 98 éve adtak át a nagyközönség számára. Mint mondta, anno felismerték, hogy télen is szükség van a kikapcsolódásra. A Jázmin Egészségcentrum neobarokk stílusban megvalósult, jelenleg helyi védelem alatt álló épületét 1927-ben avatták fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában