Magyar Falu Program

2020.08.29. 13:57

Felújítják az óvodát és a művelődési házat Hunyán

A Magyar Falu Programban elnyert támogatások segítségével két fejlesztés is zajlik ezekben a hónapokban – tájékoztatta hírportálunkat Hegedűs Roland polgármester. Mint a településvezető elmondta, gőzerővel halad a hunyai óvoda tetőszerkezetének felújítása.

P. G.

– A szerkezeti rész már felkerült, amit bádogos munkálatok követnek majd – ecsetelte Hegedűs Roland. – Ezután teszik majd fel a cserepeket az épület tetejére. Jelenleg olyan 50 százalékosnak tekinthető a beruházás készültsége. A polgármester kérdésünkre kiemelte, nagyon fontosnak tartják, hogy a hunyai gyerekek számára a lehető legjobb körülményeket biztosítsák. Az intézményt egyébként a katolikus egyház működteti, ugyanakkor magát a pályázatot mint az épület tulajdonosa – természetesen a fenntartóval egyeztetve –, az önkormányzat nyújtotta be. Amikor a beruházás elkezdődött, működött az óvoda, majd később a művelődési házban biztosították a helyet az intézménynek.

Hegedűs Roland a hunyai óvoda előtt /Beküldött felvétel/

– A fejlesztés vélhetően szeptember elejére fejeződik be, így belefog nyúlni az új tanév elejébe. Addig a gyerekek és a szakemberek ismét a művelődési házban kapnak helyet – hangsúlyozta. – Reméljük, hogy ez az átmeneti időszak minél rövidebb ideig tart. Hegedűs Roland beszámolt arról is, hogy zajlik a művelődési ház fűtés-korszerűsítése. Utóbbi fejlesztésre 8,8 millió forintos pályázati támogatást nyert el az önkor­mányzat.

– A felújítás gyakorlatilag a végéhez közeledik. Az épületre napelemek kerülnek – fogalmazott a településvezető.

– Az utómunkálatok zajlanak, a tisztítófestésnél és az eredeti állapot visszaállításánál tart a beruházás. Várhatóan rövid időn belül befejeződhet a korszerűsítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában