Békés megye

2020.08.25. 15:38

Extrém hőség után hidegfront: így búcsúzik az idei nyár

A meteorológiai előrejelzések szerint hétvégén extrém hőség, 35-36 fok vár ránk, majd több mint 10 fokot eshet a hőmérséklet egyik napról a másikra. A kiadós csapadékkal, és megerősödő széllel járó frontzóna megviselheti az emberek szervezetét.

N. Sz.

Dr. Janurik István elmondta, míg korábban a panaszok inkább az idősebb korosztályt érintették, ma már a fiatalabbakat is megviseli a hirtelen hőingadozás. A Csabacsűdön, Örménykúton és Kardoson dolgozó háziorvos hozzátette, a frontok átvonulásakor a fiatalabbaknál is jelentkezhet általános fáradtság, fejfájás, vérnyomás-emelkedés, esetleg szaporább szívverés.

A fejfájást, általános fáradtságot gyakran váltja ki a hirtelen megváltozó hőmérséklet /Illusztráció: Shutterstock/

Kiemelte, az idősebbek stagnáló állapota is megbolydulhat: gyakoribbak a mellkasi panaszok, a lábvizesedés, csökkenhet vagy épp nőhet a vérnyomás. Hozzáfűzte, az erek meszesedése folytán ilyenkor nagyobb az esély a stroke-ra és az infarktusra is.

Dr. Janurik István elmondta, az időjárás-változás napjainkban annyira hirtelen jön, hogy az emberek sajnos nem tudnak kellően felkészülni. Véleménye szerint fontos lenne az állóképesség növelése, az egészségesebb életmód, a mozgás és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása.

A koponyeg.hu szerint ilyen időnk lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában