Kacagó Liget - galériával

2020.08.02. 06:59

Családi napot tartottak Mezőberényben

Jelentős érdeklődés mellett rendezték meg a Kacagó liget – Családi napot szombaton a mezőberényi ligetben. A programon a buborékshow-tól a családi szalonnasütő fesztiválig számos érdekesség várta a megjelenteket.

P. G.

20200801 Mezőberény Kacagó liget - családi nap Mezőberényben Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Az esemény a hagyományoknak megfelelően látványos felvonulással kezdődött, a csapatban több rajzfilmhős, ismert mesefigura, így Mickey és Minnie egér, Donald és Daisy kacsa, illetve a Jégkorszakból ismert Olaf is feltűnt. A családi napnak helyet adó ligetben pedig egész napos programkavalkád fogadta a résztvevőket.

Látványos felvonulással kezdődött a program /Fotók: Imre György/

Borgula Györgyné, a rendezvényt koordináló Mezőberényi Szlovákok Szervezetének elnöke lapunknak elmondta, az eseményt a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesületével, a Tízváros Alapítvánnyal és a védőnőkkel közösen hívták életre „A város a Tiétek, a város Értetek” pályázati projekt részeként.

– A kezdeményezés egyik legfőbb üzenete és küldetése, hogy itt a családok, a gyermekek és a szülők mindig egy önfeledt nap keretében közösen játszhatnak együtt. Megélhetik a szabadon, kötetlenül eltöltött közös percek örömét. Ez ugyan nem tűnt el a mindennapjainkból, de talán kevesebb ilyen alkalom van, mint amennyire szükség lenne – fogalmazott Borgula Györgyné. – A nap türelemre, összetartásra, szeretetre és néhány játék kapcsán az egészséges bátorságra is nevel, miközben szinte mindent térítésmentesen próbálhattak ki a megjelentek.

A Mezőberényi Szlovákok Egyesületének elnöke hangsúlyozta, már dolgoznak azon, hogy jövőben is folytathassák a programot.

Kis Pálné és Tímárné Csák Tímea, a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesületének titkára, illetve elnökhelyettese ugyancsak arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendezvény remek lehetőség volt, hogy a családok, a gyerekek, az édesapák és édesanyák, nagyszülők együtt lehessenek.

– Nagyon fontosnak tartjuk ezeket az alkalmakat. Úgy gondoljuk, hogy az időseknek szükségük van a fiatalabb generációkra, a fiataloknak pedig az idősebb nemzedékre – tették hozzá.

A családi napot bábelőadás, exatlon pálya, vízi foci, ugrálóvár, a kalandparkokból is megismert eurobungy, buborékshow, meseterápia is színesítette, de hasznos és fontos programmal készültek a védőnők is. Az említett óriási mesefigurák Nagykőrösről érkeztek Mezőberénybe.

A délután egyik csúcspontját a harmadik alkalommal megtartott családi szalonnasütő fesztivál jelentette. A tábortűzzel, sült szalonnával, zsíros kenyérrel kísért békebeli beszélgetésekkel kísért programelem lezárása is volt a rendezvénysorozatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában