biztonságos közlekedés

2020.08.02. 16:05

A gyerekek bringára pattantak Orosházán

Bringára fel! – Az orosházi kisgyermekes családok nem bíztak semmit a véletlenre. A Petőfi művelődési központ felhívását elfogadva, egy mozgalmas délelőttöt töltöttek el az Árpád-kertben szombaton. Finom falatokkal és sok információval, segítséggel várták őket.

Cs. I.

A rendőrök átvizsgálták a kerékpárokat azoknál, akik ezt igényelték. Mások beneveztek a bringás akadálypályára. Tapasztalással, gyakorlással szereztek még több, hasznos információt ahhoz, hogy balesetmentesen közlekedhessenek két keréken.

A biztonságos közlekedés minden korosztályt érint. /Fotók: Csete Ilona/

A helyszínen megtudtuk, Orosháza önkormányzata a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program pályázat keretében – a konzorciumi partnerekkel közösen-, közel 70 millió forint támogatásban részesült a társadalmi együttműködést erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok támogatására. A pályázat egyik fontos célkitűzése, hogy csökkenjen a hátrányos helyzetűek elkülönülése, a célcsoport tagok integrálódjanak a társadalomba. Ezt a célt szolgálják a tematikus rendezvények is, amelynek megvalósításán keresztül a közösségek is fejlődni fognak.

A szombati közlekedésbiztonsági napon túl, a pályázat keretében, terveznek családi- és egészségnapot, valamint sportnapot is megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában