A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ adott otthont a békési megemlékezésnek

Békésen a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ adott otthont a Szent István-napi ünnepségnek. Kálmán Tibor polgármester beszédében kiemelte: ahogy az államalapítás korát, úgy napjainkat is az útkeresés jellemzi.

P. G.

– A rendszerváltás számos utat nyitott meg előttünk, melyek közül nem volt könnyű megtalálni az egyetlen járhatót – ecsetelte. – Hiszem, hogy ebben az útkeresésben a nemzeti összefogás éve fordulópontot jelentett. Fordulópontot, hogy a polgári gondolat elkötelezett hívei egymásra találhassanak, s fordulópontot a téren is, hogy a Kárpát-medence magyarsága újra, nyíltan vállalhassa fel összetartozását. A polgármester beszéde végén fejet hajtott a mindennapi kenyeret, a mindennapi élet feltételeit előteremtő számtalan kéz munkája előtt.

Az ünnepségen ökumenikus szertartás keretében megszentelték és megáldottak az új kenyeret és a testvérvárosok kenyerét. Verset mondott Szeverényi Barnabás, fellépett a Békési Hagyományőrző Dalkör és a Belencéres Néptáncegyüttes, közreműködött a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában