Kisfaludy Program

2020.07.21. 12:02

Több magánszálláshely újul meg Békéscsabán

A Kisfaludy Program keretében Békéscsabán 24 magánszálláshely újul meg év végéig, összesen 68,6 millió forint értékben – ismertette Opauszki Zoltán, a város turisztikai tanácsnoka, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke. Hozzátette: az egyesület tagságából is több szálláshely nyert támogatást.

L. B.

A Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján azt írták: július 15-én zárult a magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek számára 60 milliárd forintos keretösszeggel kiírt pályázat, melynek keretében a vidéki Magyarország szállásadói juthattak szobánként 1 millió forintos támogatáshoz. A felhívásra csaknem 14 ezer pályázat érkezett 45 milliárd forint támogatási igénnyel. A megítélt összeget nyár végéig folyósítják a nyerteseknek.

A forrásból bármilyen fejlesztés megvalósítható, lehet felújítani, bővíteni, bútorcserére, napelemre költeni, szaunát, akár kisebb medencét építeni, egyedül forgóeszköz nem vásárolható belőle. A szálláshelyeknek minden vállalt fejlesztést legkésőbb év végéig be kell fejezniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában