társadalmi igény

2020.07.27. 13:22

Sorfákkal bővülnek a megyei települések

Idén júniusban indult az Agrárminisztérium Településfásítási Programja 500 millió forintos keretösszeggel, amelyben a tízezer fő alatti lakosszámú települések összesen tizenkétezer sorfát igényelhettek ingyenesen.

V. E.

Az érdeklődés hatalmas volt, néhány nap alatt 472 település jutott idén őszi, valamint jövő tavaszi ültetésű fához – adta hírül az elmúlt hét végén Dankó Béla országgyűlési képviselő.

/Fotó: Shutterstock/

A programban Békés megye is sikeresen pályázott, hiszen összesen tizenhat település kaphat új fákat. Zöldebbé válhat többek közt Battonya, Csanádapáca, Dévaványa, Doboz, Elek, Gádoros, Kardoskút, Kétsoprony, Körösnagyharsány, Kötegyán, Kunágota, Lőkösháza, Medgyes­bodzás, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza és Szeghalom is.

Nagy István agrárminiszter a kormány oldalán hangsúlyozta, erős társadalmi igény van a zöldterületek bővítésének támogatására, amelyben a kormány és a szaktárca is partner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában