Békés megye

2020.07.05. 19:17

Polgárőrök nélkül nem kezdődik el a mérkőzés

Tavaly 646 ezer óra szolgálatot teljesítettek a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének kötelékébe tartozó polgárőrök, ebből 55 ezret a rendőrséggel közösen.

L. B.

A szövetséghez 75 egyesület tartozik, összesen több mint 2700 taggal bírnak. Tavaly felvették a geszti szervezetet, most pedig folyamatban van Zsadányban és Biharugrán is az egyesületek életre hívása – derült ki Gyarmati Sándor, a szövetség elnökének tájékoztatásából, amit a minap fogadott el Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke.

Gyarmati Sándor jelezte, kiváló kapcsolatot ápolnak a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, az adóhatósággal, a postával, az önkormányzatokkal és a járási hivatalokkal. Együttműködnek a Magyar Labdarúgó Szövetséggel is, és a megyei alsóbb osztályok minden mérkőzésén vannak polgárőrök. Ha nincs polgárőr, nem fújja meg a sípot a kezdőrúgáshoz a játékvezető. Ezáltal javult a futballmeccsek biztonsága, csak egy-két apróbb rendbontás fordul elő – ismertette az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában