Magyar Falu Program

2020.07.14. 15:29

Orvosi eszközöket vehettek Kétegyházán

Huszonötmillió forintot nyert nemrég Kétegyháza a Magyar Falu Program keretében.

n.sz.

Rákócziné Tripon Emese polgármester (balról) adta át az eszközöket Gyebnárné Avramucz Hajnalka ápolónak /A szerző felvétele/

A pályázati forrásból a helyi egészségügyi centrumba modern orvosi eszközöket vásároltak, amelyeket a településen működő háziorvosi rendelők kaptak meg. Az újraélesztés hatékonyságát növelő két defibrillátor, gyermeklélegeztető ballon, valamint a diagnosztikát segítő két EKG a lakosság biztonságérzetét növeli. Az összegből szájmaszkokat is beszereztek, a háziorvosi ellátásra várakozók kényelmét pedig új kórtermi székek szolgálják.

Rákócziné Tripon Emese polgármester (balról) adta át az eszközöket Gyebnárné Avramucz Hajnalka ápolónak /A szerző felvétele/

Ezzel párhuzamosan megújult a védőnői szolgálat Dózsa utcai épülete is. Aláfalazták, a tetőszerkezetét is részlegesen felújították. Szintén a Magyar Falu Programban elnyert pályázatnak köszönheti a nagyközség, hogy fogorvosi rendelője másfél millió forintnyi értékű speciális technikai eszközökkel bővül, amelyek még színvonalasabbá teszik az ellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában