rendetlen gazdák

2020.07.21. 18:38

Kárt is okoznak a kóbor kutyák Sarkadon

Komoly gondot és károkat is okoznak a kóbor kutyák, előfordul, hogy megtámadják az utcán sétálókat, biciklizőket is – hangzott el a sarkadi képviselő-testület nemrég tartott ülésén. A témát Sárosi Mátyás és Bondár Lajos vetette fel. Mint mondták, sok esetben tudják, kié az állat, de azok letagadják, hogy az övék lenne.

L. B.

– Azért vannak kóbor ebek, mert vannak rendetlen gazdák – mondta dr. Mokán István polgármester, aki egyetértett azzal, hogy az utcán bóklászó állatok problémát jelentenek, mivel jószágokat ölnek le, félelmet keltenek az emberekben. Ahogy Kővári Arnold osztályvezető, úgy a városvezető is jelezte: a városgazdálkodási iroda nincs arra felkészülve, hogy ennyi kutyát befogjon. Egy-egy befogás több ezer forintba kerül, és ezt a pénzt ő szívesebben költené például a gyerekekre.

Az utcán kóborló ebek félelmet kelthetnek a lakókban /Fotó: Shutterstock illusztráció/

A polgármester hozzátette, elindítják az ebösszeírást. Így lesz egy adatbázisuk, és több kutya lesz beoltva, csippel ellátva, azonban a nyilvántartással nem lehet megváltani a világot, megakadályozni, hogy az eb kiszökjön. Kiemelte: a rendetlen gazdák ellen a környezetüknek kell lépniük, jelezni kell a gondot, majd elindítani az eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában