Cervinus Művészeti Fesztivál

2020.07.01. 13:46

Idén is izgalmas szórakozást ígér a Szarvasi Vízi Színház

Idén is megrendezik a Cervinus Művészeti Fesztivált – jelentették be szerdán délelőtt, a teátrum melletti kávézó teraszán.

B. O.

Varga Viktor, dr. Dósa Zsuzsa, Csasztvan András, Babák Mihály, Melis János /A szerző felvétele/

Az első programelem július 15-én lesz, és innentől kezdve két héten át, naponta nyújt izgalmas, és könnyed szórakozást a Szarvasi Vízi Színház színpadán megrendezett eseménysorozat. A „Kövesd a Szarvast” szlogenű nyári művészeti fesztiválon többek közt táncjáték, musical, zenés kabaré, és koncert is színesíti a repertoárt.

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója a beharangozón kiemelte, 50 milliós támogatásból a nézőtér lényegében teljesen megújult, a színpad pedig részlegesen, így idén egy megszépült, modernebb környezetben várják a látogatókat. Mint kiderült, új LED-falhoz is hozzájutott a színház, ezzel pedig a produkciók közbeni látványelemek is jelentősen bővülhetnek.

Varga Viktor, dr. Dósa Zsuzsa, Csasztvan András, Babák Mihály, Melis János /A szerző felvétele/

Babák Mihály, Szarvas polgármestere úgy fogalmazott, ma már nemcsak a színházat, de a fesztivált is magának érzi a város, szerves részévé vált a településnek. Az itteni programok pedig a helyiek, és a városba látogató turisták nyári elfoglaltságainak elmaradhatatlan részeivé váltak.

Ehhez kapcsolódóan elhangzott, jelenleg a helyi-, és a vendégközönség aránya körülbelül fele-fele. Melis János jegyző szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy ma már vannak olyan vendégek, akik a fesztiválhoz igazítják a nyári kikapcsolódásukat.

Dósa Zsuzsanna, a teátrum művészeti igazgatója kiemelte, nemcsak színházi produkciókkal várják a közönséget, hanem más társművészeteknek is teret adnak, ezért idén például a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is fellép a fesztiválon.

– Álomból valóság – így jellemezte a beharangozó végén Varga Viktor, a teátrum főrendezője azt, hogy zöld utat kapott a fesztivál, és újra színpadra léphetnek a közönség előtt, így idén a hivatalos „Kövesd a Szarvast” szlogen almondata is ez lett.

Az elhangzottakhoz a szervezők még hozzátették, cél, hogy minél többen láthassák a produkciókat, ezért számos darabot díjmentesen nézhet meg a közönség. Azok pedig, akik VIP jegyet váltanak az előadásokra, egy hátrányos helyzetű gyermek színházlátogatását támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában