fejlesztések

2020.07.20. 19:25

Három településkaput is kialakítottak Kunágotán

A Széchenyi 2020 program keretében 77,63 millió forint 100 százalékos támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg a Közúti közlekedési biztonság komplex fejlesztése Kunágota településen című TOP-os projekt.

Cs. I.

A községben a közúti biztonságot érintő kockázatok számos úthasználót rettentettek el a kerékpározástól. A balesetveszélyes helyzetek elkerülése, a közlekedésbiztonság növelése, illetve a helyes közlekedési magatartást megalapozó tevékenységek elterjesztése érdekében Kunágota önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés elnevezésű felhívásra. A projekt megvalósítása a helyi közlekedésbiztonság fejlesztése mellett az önkormányzat azon elkötelezett törekvését is támogatta, amely a kerékpáros és gyalogos közlekedés helyi népszerűsítésére irányult.

A fejlesztés keretében megtörtént a község területét átszelő fő kerékpárút részleges felújítása: az útburkolatok minőségi javítása és szükség esetén újraaszfaltozása, valamint az útszakaszok vízelvezető képességének a korszerűsítése. A forgalombiztonság fejlesztése érdekében több helyen is szélesítették a kerékpárutat. További forgalomtechnikai beavatkozásként burkolati jeleket festettek, közvilágítási oszlopokat alakítottak ki, valamint a község központjában a kerékpárút melletti parkolók szabályozása is megtörtént. A projekt keretében három, úgynevezett településkapu létesült.Cs. I.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában