Nemzeti Tehetség Program

2020.07.30. 20:29

Drónokat szerelnek a fiatalok Csorváson

Sikeres volt a Gulyás Mihály Iskolai és Művészeti Alapítvány pályázata, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetség Program felhívására adtak be.

Cs. I.

Bánföldi Máté az utolsó csavarokat szereli be, míg a háttérben ülő társai komolyabb szerelést végeznek /Fotó: BMH/

A Földön-vízen-levegőben című anyagot Murvai József, az Edison Klub vezetője és Kecskés Beáta tehetséggondozó szakos tanárnő írta.

A pályázatnak köszönhetően létrejött szaktáborban a diákok elektromos autójukhoz készítettek utánfutót a csorvási Mechanitec Kft.-nél, a cég munkatársa, Fruzsa Mihály irányításával. A programban drónokat is összeszereltek, valamint megtanulták irányítani a repülőeszközöket. A Leszkó család egy kamerás drónt ajándékozott a csapatnak, Nagy István szentesi fotóművésszel pedig sötétkamrát készítettek. Prorok András modellező szakkörvezető a távirányítható repülőgépek összeszerelését mutatta be a fiataloknak, akik programozzák is a microbitpaneleket, melyeket a pályázati támogatásból vettek.

Hegyi Gábor az egyik szervomotort rögzíti a repülőn /Fotó: BMH/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában