Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

2020.07.07. 12:06

A gasztronómusok az utánpótlás kinevelésén is dolgoznak

A koronavírus-járvány miatt fél év szünet után tartott taggyűlést a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSz) Békés megyei régiója. Az ülésnek hétfőn este a zsadányi SZM Bisztró adott otthont, melyet Szeidler Zsolt alelnök, többszörös olimpiai és világbajnoki mesterszakács üzemeltet.

Nyemcsok László

20191119 Gyula Bondár László mester pincér a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnökségének Szövetségi zsűri plakettjével látható. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Krivács András, az MNGSz országos elnöke és Ambrus György alelnök tájékoztatta a tagokat, hogy jövő kedden pótolják elmaradt tisztújító közgyűlésüket, és itt Békés megyei szakemberek is díjakat vehetnek át.

Bondár László, a megyei régió elnöke hangsúlyozta, a járvány kezdetéig számos rendezvényen, fesztiválon vettek részt és főzőversenyeken zsűriztek.

Bondár László a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnökségének Szövetségi zsűri plakettjével /Fotó: Imre György, Békés Megyei Hírlap/

– Továbbra is azon dolgozunk, hogy a gasztronómiához kötődő szakmákban megfelelő legyen az utánpótlás – emelte ki Bondár László.

A szakember hozzátette, hogy szeptembertől kollégáival újra felkeresik az iskolákat, hogy minél több diákkal ismertessék meg a szakács-, cukrász- és felszolgálóképzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában