sajtótájékoztató

2020.06.16. 16:26

Zöld fordulatot sürget az LMP

Kedden sajtótájékoztatót tartott Kendernay János, az LMP társelnöke, és Takács Péter, a párt dél-alföldi elnöke.

L. B.

– Zöld fordulatra van szükség Magyarországon – mondta az LMP társelnöke, Kendernay János a kedden Békéscsabán tartott sajtótájékoztatón. Hozzáfűzte: a jövő évi költségvetés tervezete szerint a kormány visszavesz a zöld tervekből, szerinte az látszik, a kormány nem tud és nem is akar változtatni.

– Az LMP zöldebb, szociálisabb és lokálisabb Magyarországot szeretne – folytatta. Szerinte a gazdasági-szociális válság után van lehetőség átállni a zöld gazdaságra, és olyan munkahelyteremtő iparágakat kell támogatni, amivel segíthető a fenntartható Magyarország kiépítése. Épületenergetikai programot tart szükségesnek, mivel annál olcsóbb energia nincs, amit fel sem használnak. Kiemelte: az országnak el kell tudnia látnia saját magát válság idején.

Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke szerint nem gyengíteni, hanem erősíteni kell az önkormányzatokat, mint mondta, a gépjárműadó teljes elvonása Békéscsaba számára 200 millió forintos bevételkiesést jelent. Hangsúlyozta, az eddiginél lényegesen többet kellene költeni Békés megyében a több számjegyű, alsóbbrendű utak felújítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában