Visszatértek a szolgálatba az idősebb békési polgárőrök

Polgárőreink jelen vannak Békés bel- és külterületein egyaránt – mondta el hírportálunknak Gyarmati Sándor, a Békési Polgárőrség, egyben a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke. Mint megtudtuk, a járványhelyzet mérséklődésével párhuzamosan a megfelelő óvintézkedések mellett az idősebb polgárőrök visszatértek a szolgálatba.

P. G.

Fotó: LP6DMK2

– A fiataloknak a munkahelyeiken több a teendőjük, így kevesebb idejük jut az önkéntes tevékenységre – tette hozzá Gyarmati Sándor, majd kiemelte: továbbra is arra kérik tagjaikat, viseljék a szájmaszkot, ha olyan helyre mennek, ahol erre szükség lehet. A járőrözések tapasztalatairól a polgárőrök vezetője kifejtette, a városban csend van és nyugalom. A lakosság túlnyomó része mind a koronavírussal kapcsolatos, mind az általános szabályokat betartotta, betartja.

Az idősebb korosztály képviselői is visszatérhettek a szolgálatba /Fotó: BMH/

– A kijárási korlátozások alatt jelentős mértékben csökkent a balesetek száma. Sajnos a forgalom élénkülésével félő, hogy ez nem marad így, de reménykedem abban, hogy mindenki jobban ügyel az előírásokra – húzta alá Gyarmati Sándor. – Természetesen nem csak a közlekedésben, hanem a mindennapokban is nagyon fontos az előírásokra való odafigyelés. A kedvező statisztikák ellenére nem lehet hátradőlni.

A megyei polgárőr szövetség elnökeként kitért arra, hogy a járványhelyzet ideje alatt számos polgárőr látott el kimagasló óraszámban szolgálatot.

– Őket szűk körben szeretnénk elismerni és megköszönni, hogy amikor a legtöbben természetes módon otthonaikba húzódtak, ők akkor is mindent megtettek a biztonságért, mindannyiunkért – mondta Gyarmati Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában