Volánbusz

2020.06.23. 09:38

Változik a buszmenetrend Békéscsabán

Július elsejétől változások állnak be a menetrendben a Volánbusz Zrt. járatain.

L. B.

Július 1-jétől, szerdától változik Békéscsabán az autóbusz-menetrend – ismertette a minap sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester. Hozzátette: ahogy enyhült a koronavírus-járvány és megszűnt a veszélyhelyzet, egyre többen jelezték az önkormányzat felé azt az igényt, hogy legyen több járat.

A módosítás, bővítés értelmében több járat közlekedik majd Mezőmegyer és a városközpont, a Lencsési lakótelep és a városközpont, valamint Jamina és a városközpont, továbbá Jamina és a Lencsési lakótelep között – sorolta a városvezető. Jelezte: további változtatásig, várhatóan nyár végéig, a szeptemberi iskolaidőszak kezdetéig ez a menetrend lesz érvényben.

Szarvas Péter polgármester elmondta, a helyi autóbusz-közlekedés kapcsán szerződést köt az önkormányzat 2020-ra és 2021-re a Volánbusz Zrt.-vel. Idén és jövőre a város 200-200 millió forintot ad a társaságnak a feladat ellátására. Most elegendőnek tűnik ekkora forrást biztosítani, de ha indokolt, akkor készek ennél többet is megtéríteni a Volánbusz Zrt. felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában