finn aszfalt

2020.06.07. 07:02

Ütemesen haladnak a köröstarcsai útjavításokkal

Több mint 25 tonna, azaz 25 ezer kiló finn hideg aszfalttal kátyúznak Köröstarcsán – tájékoztatta hírportálunkat Lipcsei Zoltán polgármester. Mint elmondta, már elkészült a Berényi út karbantartása a településen.

P. G.

20200527 Köröstarcsa Aszfaltozási munkákat végeznek, ezt mutatta be Lipcsei Zoltán polgármester. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

– Ezt követően ugyanakkor fel kellett hívnunk az autósok figyelmét arra, hogy tartsák be a szabályokat. A szakasz részben párhuzamos a 47-es úttal, így akik a stoptáblát és a traffipaxot el akarják kerülni, azt az utat választják. Nem is feltétlenül a helyiekre jellemző mindez, hanem a más településről Köröstarcsán keresztül haladókra is – tért ki egy érdekes részletre a polgármester. A felújítások egyébként érintik a Rákóczi, a Verem, a Petőfi és Bocskait utcát egyaránt.

Lipcsei Zoltán a helyszínen tájékozódott /Fotó: Imre György/

– A járványhelyzet miatt önkormányzatunk költségvetésében is átcsoportosításokat hajtottunk végre a védekezésre. Ugyanakkor arra is törekedtünk, hogy a legveszélyesebb útszakaszokat, a legnagyobb kátyúkat kijavítsuk, mert a biztonságos közlekedés is elsődleges szempont – ecsetelte a településvezető. Mint kiemelte, az alapanyagot a közmunkaprogram részeként szerezték be, és a munkálatokat ahhoz kapcsolódóan Kopányi Ferenc vezetésével a házi brigád végzi.

– Jelenleg így a leghatékonyabb a munkavégzés, így tudjuk a legtöbb kátyút kijavítani. Abban bízom, hogy jövőre minden tekintetben helyreáll az élet, és még nagyobb mértékben javíthatunk utakat – húzta alá Lipcsei Zoltán. A polgármester elmondta, a finn aszfaltot több éve használják az útjavítások során, és maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Kiemelte, úgy tűnik, az anyag tartóssága biztosítja a megfelelő megoldást a kátyúzáshoz.

Kapcsolódó cikkünk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában