Békés megye

2020.06.12. 15:36

Pócsi Gabriella lett a Magyar Natúrpark Szövetség alelnöke

A Magyar Natúrpark Szövetség alelnökévé választották a szervezet napokban megtartott tisztújító közgyűlésén Pócsi Gabriellát, a Békés megyei Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkatársát.

P. G.

A magyarországi natúrparkokat összefogó országos érdekképviselet életében az említett szerdai nap jelentős változással bírt, lezárult egy korszak. Az elmúlt évtizedben 16-ra nőtt a magyarországi natúrparkok száma. Sorra jöttek létre olyan térségi együttműködések az országban, melyek kiemelt célja a természeti és kulturális értékek megőrzése, a környezeti nevelés és szemléletformálás erősítése, a helyi gazdaság fejlesztésének támogatása, valamint az aktív- és ökoturisztikai fejlesztések elősegítése.

Az újonnan megválasztott 9 fős vezetőség jelmondata: „Natúrparkok, összhangban a tájjal!” azaz összhangot teremteni az emberekkel, az itt élőkkel, az ide látogatókkal, a tájjal és mindazokkal a szakemberekkel, akik az adott natúrparki térség fejlődéséért dolgoznak”.

Pócsi Gabriella közel négy éve szakmai vezetőként koordinálja a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkáját. Nevéhez fűződik a Tanyák a Körösök Körül Hálózat és országosan elsőként a tanösvény kialakítása, a hagyományos Ligeti Vásár újjáélesztése Békéscsabán a Széchenyi Ligetben, valamint a Köröskosár, bevásárló közösség létrehozása.

Pócsi Gabriella megköszönve a tagság bizalmát kiemelte: „Alelnökként fontos célom, hogy azok a szakmai tevékenységek, melyek mentén a natúrparkok elindultak címbirtokosként tovább erősödjenek és ehhez minden szakmai tudásommal segíteni kívánom őket, valamint a Magyar Natúrpark Szövetséget.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában