Beruházás

2020.06.28. 15:48

Megújulhat és bővülhet a zsadányi bölcsőde

A családi bölcsőde fejlesztésére, az épület korszerűsítésére és bővítésére 250 millió forint támogatást nyert el a fenntartó Zsadányi Református Egyházközség – ismertette Demeter Ottó helyi református lelkész.

L. B.

Elmondta, az egykori családi napközi 2017-ben alakult családi bölcsődévé, és 2018-tól nemcsak zsadányi, hanem körösnagyharsányi biharugrai, mezőgyáni és geszti gyerekeket is felvesznek. Az intézmény jelenleg 21 férőhellyel működik, a kihasználtsága százszázalékos, és folyamatos az érdeklődés a családok részéről, ezért vált elengedhetetlenné a bővítése.

A beruházás során egy csoporttal, azaz hét férőhellyel bővül a családi bölcsőde. Amellett, hogy egy újabb épületszárnyat alakítanak ki, a meglévő részt is teljeskörűen korszerűsítik. Ezt az indokolja, hogy bár az elmúlt években jó gazdaként ügyeltek az állagmegóvásra, látszik, hogy a családi napközit, majd bölcsődét egy régi épületben alakították ki.

Illusztráció: Shutterstock

Demeter Ottó kiemelte, a fejlesztés eredményeként valóban 21. századi körülmények közé kerülhetnek majd a kicsik, ez is szolgálja azt a célt, hogy szeretetteljes környezetben harmonikusan fejlődő, kiegyensúlyozott gyermekeket nevelhessenek. Szólt arról is, hogy a beruházással két munkahelyet ugyancsak teremtenek Zsadányban.

A tiszteletes hozzátette, ha minden a tervek szerint alakul és Isten is úgy akarja, az előkészítést követően a fizikai munkálatok elindulhatnak nyár végén. Szem előtt tartják, hogy az ellátás a beruházás időszakában folyamatos, zavartalan legyen. Bíznak benne, hogy az újabb épületszárny még idén elkészülhet. A teljes fejlesztés 2022-ben fejeződhet be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában