Költségvetés: átgondolják az elkészített helyi terveket Csorváson

A járványhelyzet következményeként bevételkieséssel számol Csorvás önkormányzata. A védekezésre jelentős összeget fordítottak.

G. P.

A gépjárműadó átirányítása 10 millió forintos bevételkiesést jelent. Ezt ellentételezendő a fiatalok lakásvásárlását segítő, tervezett 10 millió forintos kamatmentes hitelkeretet felére csökkentették, illetve kiegészítésképpen átcsoportosítottak 5 millió forintot a tavalyi költségvetési maradványból. Egyelőre a civileknek szánt támogatások kifizetését is visszatartják.

– Át kell gondolnunk a korábbi terveinket, amit úgy kell megtennünk, hogy megőrizzük a város stabilitását – fogalmazott Baráth Lajos polgármester a Csorvási Híradóban. – A védekezés költségeinek biztosítása mellett elsődleges szempontnak tartjuk a kötelező feladatok ellátását és az önkormányzati munkahelyek megőrzését. – Nem csak az idei, de a következő évre tekintve is érdemes átgondolni a lehetőségeket – mondta a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában