új bankautomata

2020.06.26. 17:11

Jaminában is lehet majd készpénzt felvenni

– Hamarosan Jaminában is lehet újra készpénzt felvenni, mivel az OTP egy ATM bankautomatát létesít a rendelőintézetnél, a Kolozsvári és a Batsányi utcák sarkán – jelentette be pénteken a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester és Nagy Ferenc alpolgármester, jaminai önkormányzati képviselő.

L. B.

Szarvas Péter elmondta, a városrészben 14 ezren élnek, és kiemelte, a városvezetés nemcsak a belvárossal, a központtal törődik, hanem Jaminával is. Ezt rengeteg fejlesztés bizonyította az elmúlt években. Hozzátette: amikor elkezdődött a rendelőintézet felújítása, elbontották az ottani bankautomatát. Közben a Barneválnál és az Orosházi úti takaréknál lévő készpénzfelvételi lehetőség is megszűnt, így Jaminában jelenleg nincs működő ATM.

Nagy Ferenc és Szarvas Péter elmondta, nagy hiányosságot pótolnak /Fotó: Imre György/

Az önkormányzat több észrevételt kapott emiatt, és folyamatosan keresték annak lehetőségét, hogyan pótolhatnák ezt a hiányosságot. A polgármester kiemelte: hiába van igény bankautomatára, a döntést nem a város, hanem a pénzintézet hozza meg különböző szempontok alapján.

Nagy Ferenc tárgyalt folyamatosan az OTP-vel, keresték az ATM-nek a megfelelő helyet. Megfelelő beltéri helyszínt nem találtak, így végül kültéri mellett döntöttek. Fontos: a bankautomata könnyen megközelíthető lesz, és térfigyelő kamera is figyeli majd a területet. A pénzintézet ígérete szerint hatvan napon belül elérhetővé válik a szolgáltatás.

Az ATM látványterve /Fotó: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában