fejlesztés

2020.06.11. 16:20

Felújították a Nílus-hidat Gyulán

Elkészült a gyulai Krinolinkertet és az újvári városrészt összekötő, „Nílus” csatornán átvezető híd felújítása, akadálymentesítési fejlesztése a közelmúltban – jelentette be a helyszínen megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és Kiss Tamásné önkormányzati képviselő.

P. G.

20200611 Gyula Dr. Görgényi Ernő polgármester és Kiss Tamásné önkormányzati képviselő sajtótájékoztatót tartanak. A sajtótájékoztató helyszíne: Bajcsy-Zsilinszky u. és Pfiffner Paulina u. kereszteződése A sajtótájékoztató témája: akadálymentes átkelő kialakítása a Nílus-hídon Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Kiss Tamásné elmondta, előzetesen lakossági megkereséseket kapott arról, hogy a hidat a kerekesszékesek és a kerékpárosok egyaránt nehezebben használják. Éppen ezért tavaly a képviselő-testület ülésén szót emelt az ügyben.

Dr. Görgényi Ernő és Kiss Tamásné a fejlesztés helyszínén /Fotó: Imre György/

– Ezt követően megtörtént a rekonstrukció tervezése, majd május végére a munkálatok is elkészültek, erősítve ezzel a városközpont felé közlekedők és az onnan érkezők biztonságát – tette hozzá.

Dr. Görgényi Ernő kiemelte, a városban a járványveszély idején is folytak a munkálatok a testület korábbi döntései értelmében megkötött szerződések alapján. Hozzátette, az év hátralévő részében új szerződést csak pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések esetén kötnek, hiszen a válság negatív gazdasági hatásai a költségvetésben is éreztetik hatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában