korlátozások

2020.06.16. 10:17

Feloldották a látogatási tilalmat a megyei kórházban

Ugyan korlátozásokkal, de feloldották a látogatási tilalmat a Békés Megyei Központi Kórház intézményeiben – derült ki dr. Becsei László főigazgató főorvos hétfőn kiadott tájékoztatójából.

V. E.

MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A kórházi betegeket tehát meglátogathatják szeretteik, viszont a járványügyi helyzetnek megfelelő szabályokat minden alkalommal be kell tartaniuk. A fentiek értelmében a látogató a beteghez hasonlóan előszűrést és higiéniás kézfertőtlenítést követően léphet be az intézménybe, illetve előírás a maszk viselése is.

Járóbetegek esetén, ha egészségügyi állapotuk megengedi, célszerűbb az udvaron fogadniuk látogatóikat, fekvőbetegeknél pedig szorítkozni kell a biztonságos, másfél méteres távolság betartására. Fontos továbbá, hogy egy páciens egyszerre csak egy hozzátartozót fogadhat, lehetőleg tizenöt percre. Emellett a csomagok fogadása is engedélyezett, melyhez a kórház munkatársainak segítsége az intézmények belépési pontjain kérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában