Békéscsaba / Bélmegyer, videóval

2020.06.30. 16:53

Csuti és Szabó Erika is főzött Prohászka Béla mesterszakáccsal

Szabó Erika rögös-túrós lebbencse, serpenyőben pirított sertés szűzfalatok hungarikum Csabai kolbásszal Reviczky Gábor módra, Kulcsár Edina kedvenc jércemelle hungarikum akácmézzel fényezve, hungarikum gyulai ízes ragu, Csuti kedvenc pálinkájával illatosítva. Egyebek mellett ilyen ételek készültek a Romis Tv Sülve-Főve című sorozatának keddi, békéscsabai forgatásán.

Papp Gábor

20200630 Békéscsaba Prohászka Bélával főznek Szabó András Csuti és Szabó Erika Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Több napos forgatásra, illetve későbbi alkotások egyeztetése miatt látogatott Reviczky Gábor és Szabó Erika színművész, illetve két ismert médiaszemélyiség, Kulcsár Edina és férje, Szabó András „Csuti” Békés megyébe a hét elején – nyilatkozta hírportálunknak Varga Ádám.

Fotó: Imre György

A Romis Média Group ügyvezetője elmondta, a stáb hétfőn Bélmegyeren járt, ahol elkezdték a Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek? és Sebestyén Elemér Segítség, megnősültem! című regényéből készülő filmek előkészítését. Ugyancsak Békés megyében, Bélmegyeren és Tarhoson forgatják majd Reviczky Gáborral a Templomos Simon című sorozatot.

A középkori krimi kicsit emlékeztet Umberto Eco A rózsa neve klasszikusára, itt a népszerű színész által megszemélyesített karakter fog kibogozni különféle rejtélyeket. A Romis Film Hungarikumok nyomában című sorozata és a hungarikumokról szóló új műsora szintén nagy mértékben érinti a megyét. S a cég egy Hungarikum-tanya létrehozásában is gondolkodik. Egy Bélmegyer közelében fekvő ingatlant meg is látogattak hétfőn, ami ideális helyszín lehet ehhez. Reviczky Gábor külön beszélgetett Perecz Sándor polgármesterrel, akinek őszi kampányában is részt vett.

Szabó Erika és Prohászka Béla különleges fogást készített kedden

A keddi napon a gasztronómiáé volt a főszerep. Az említett négy személyiség, illetve Bodrogközy Rita, békéscsabai énekesnő Prohászka Béla olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakáccsal közösen főzött különleges ételeket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Megyei Igazgatóságán kialakított konyhában.

Prohászka Béla – aki a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke – hangsúlyozta, szervezetük szorosan együttműködik a Békés Megyei Kormányhivatallal és a NAK megyei szervezetével az értékes magyar, Békés megyei alapanyagok népszerűsítésében.

Forrás: a Romis Tv Facebook-oldala

– A keddi főzés érdekessége is az volt, hogy minden étel fontos összetevője volt egy-egy hungarikum – tette hozzá a szakember, aki előzetes egyeztetések után, a sztárokkal közösen készítette el a recepteket.

Szabó Erika és Prohászka Béla rögös-túrós lebbencsének készítését azért is volt érdemes végignézni, mert a két „szakács” között érdekes diskurzus alakult ki. Mindketten személyes élményeiket is elmesélték. Erikától például megtudtuk, hogy ha van ideje, kifejezetten szeret főzni. Télen például gyakran készít húslevest, aminek egy részét lefagyasztja, és a színházi előadások után, a hideg estéken jól esik kanalazni a meleg finomságból. A színésznő kedvencei közé tartozik még a csirkepaprikás és krumplis tészta is, savanyúságként pedig a kovászos uborka minden mennyiségben. Elhangzott, a Sülve-Főve sorozatot ősszel a Romis Tv-n láthatja majd a közönség.

A magyar termékeket népszerűsítik

Szabó András hungarikum gyulai ízes ragut készített „Csuti” kedvenc békési pálinkájával illatosítva. Csuti lapunknak elárulta, hogy nem gyakorlott szakács, de Prohászka Béla higgadtsága, precizitása olyan szinten imponált neki, hogy nem tartja kizártnak, a későbbiekben gyakrabban főz majd.

– A legfontosabb számunkra az, hogy népszerűsítsük a kiváló magyar alapanyagokat, minél többeket ösztönözzünk arra, hogy magyar termékeket vásároljanak, magyar termelőktől – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában