metál

2020.06.18. 15:27

Az Ektomorf hazai pályán, Mezőkovácsházán próbál

Az Ektomorf rockbanda klipet forgat a városban több alkalommal, több helyszínen. A dél-békési kisváros szülötte, Farkas Zoltán a zenekar frontembere. Ő és zenésztársai napjainkban már a valódi rocksztárok életét élik. Most éppen Mezőkovácsházán.

Cs. I.

A klipforgatás előtt elárulta Zoli, új albumuk három dalához készülnek a felvételek szülővárosában. Egy héttel korábban már a reformátuskovácsházi volt iskola sportpályáján forgattak. Ezen a hétvégén is dolgoznak, szombaton, a fürdő melletti szabadtéren. Készülnek a harmadik klipforgatási napjukra, a régi temetőnél is.

Arra a kérdésünkre, hogy szándékosan választotta-e helyszínként Kovácsházát, egyértelmű volt a válasz.

– Céltudatosan döntöttem az otthoni helyszínek mellett. Hiszen 25 éve innen indultam. Ráadásul mostanában is Mezőkovácsházán próbálunk, itt van a próbatermünk sok éve már. Mindig is büszke voltam és leszek arra, hogy Békés megyei, mezőkovácsházi vagyok .

Farkas Zoliékat éppen úgy érintette a járvánnyal járó karantén, mint bármelyik zenei formációt, az előadóművészeket, vagy a hétköznapi munkájukban váltásra kényszerülőket. A munkával ők sem álltak le.

– Az Ektomorf új albumával kapcsolatos dolgok folyamatosan adnak tennivalókat. A metál zene egyik vezető kiadójával, a német Napalm Records vezetőjével februárban írtam alá Berlinben a 4 albumra szóló megjelenést, ami világszerte garantálja zenekarunk számára a zenei életben való jelenlétet. Nem panaszkodunk, dolgozunk – tette hozzá a banda frontembere. Zoli azt is elárulta, az Ektomorf új albuma 2021 januárjában lát napvilágot.

Abban bíznak, hogy a veszélyhelyzet feloldása után már személyesen is találkozhatnak rajongóikkal, augusztus 22-én, Komlón. Minden más zenei fesztiváli alkalmat 2021-ben pótolnak. Reménykednek, hogy az idei háttérmunka, a sok próba, a forgatások, az új számok 2021-ben egy sűrű, koncertekkel teli évet hoznak, és az új albummal világturnéra indulhat az Ektomorf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában