látványosság

2020.06.23. 18:05

A várfürdő szomszédságba költözik az óriáskerék Gyulán

A Gyulai Várfürdő szomszédságába költözik a 35 méteres óriáskerék, amelynek építése szerdán kezdődik, és péntek délutántól várja a látogatókat.

P. G.

A város új látványossága 24 gondolájába közel 140 főt képes befogadni, és elég lassan forog ahhoz, hogy kabinjaiból lélegzetelállító képeket készíthessünk.

A kiélezett turisztikai versenyben elengedhetetlen, hogy Gyula folyamatosan fejlessze turisztikai piacát, új látogatókat szólítson meg, és ezt a törekvést az önkormányzati szereplők és a piaci résztvevők stratégiai együttműködésekkel és tudatos turisztikai megjelenések kialakításával segítsék elő. Gyula nagy hangsúlyt fektet a turisztikai szezon bővítésére, ahogy az is fontos, hogy a térségben egyre több attrakcióval várják a családokat, fiatalokat és az idősebbeket egyaránt. Ilyen turistalátványosság a minden generáció, a külföldi és belföldi vendégek számára egyaránt különleges élményt nyújtó Gyula Óriáskerék, ami fontos szerepet tölthet be a város regionális turisztikai piaci pozicionálásában.

Pénteken délutántól őszig már bárki a magasba emelkedhet Gyula városában. A gyulaiak és a városba látogató turisták számára madártávlati kilátást ígérő látványosság a Hunguest Hotel Erkel mellett felállított 35 méter magas óriáskerék, amelyről megtekinthető a gyulai vár, az Almásy-kastély, látható a Kapus-híd, előtűnik a Szent Miklós-katedrális kupolája, és tiszta időben kirajzolódnak a Bihari hegyek is – tudtuk meg Németh Károlytól, az óriáskereket üzemeltető Karma Production ügyvezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában