Békés Megyei Könyvtár

2020.06.05. 14:24

A százezredik kötetre is felkerült az azonosító Békéscsabán

Miután a koronavírus-járvány miatt zárt ajtók mögé kényszerültek a Békés Megyei Könyvtár munkatársai, a háttérmunkákba vetették bele magukat. Csütörtökön a százezredik kötetbe is sikerült beragasztaniuk a RFID-címkét. A RFID név a Radio Frequency IDentification (rádiófrekvenciás azonosítás) rövidítése. Az azonosító adatokat egy chip tartalmazza, amit általában egy jól felerősíthető címkébe építenek bele.

V. N.

– A mi esetünkben ez egy öntapadós matrica, amelyet a könyvekbe ragasztunk. Az azonosító címkék tartalma távolról is leolvasható, ezáltal lehetővé válik az automata kölcsönzés, illetve az új vonalkód az állomány ellenőrzését is megkönnyíti. Ez idáig a földszinti és az emeleti állományegységeket, valamint a gyerekkönyvtár köteteit láttuk el ezzel a biztonsági jellel. Bízunk benne hogy ezek a címkék még kényelmesebbé, egyszerűbbé teszi majd a kölcsönzést és persze a mi munkánkat is – mondta Lukoviczki Anna, a könyvtár igazgatóhelyettese.

Százezernél több kötetbe ragasztották a chipes címkét /Fotó: Lehoczky Péter/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában