Resetár Hanna

2020.06.21. 14:01

A céltudatosság hajtja az eleki diáklányt

Magyarország jó tanulója, jó sportolója elismerést vehetett át Resetár Hanna, a Dr. Mester György Általános Iskola tanulója. A hetedikes lányt kitűnő tanulmányi eredménye és az íjászatsportágban elért világbajnoki ötödik, országos hatodik helyezése tette érdemessé a cím elnyerésére.

Vágvölgyi Nóra

A csendes, szerény kislány a pedagógusok elmondása szerint bármibe belefog, abban biztosan kimagasló lesz. Ugyanígy fogalmazott Duró Lajos is, aki nemcsak földrajztanára, hanem íjászmestere is a lánynak.

– 2015 óta működik Eleken a Velek Vezér Hagyományőrző Íjász Egyesület, és még ez év szeptemberében érkezett Hanna hozzánk. A bátyjával együtt kezdte meg az edzéseket, és bár Zsombor azóta abbahagyta az íjászatot, Hanna a mai napig hódol ennek a szenvedélynek – osztotta meg a pedagógus.

Mint mondta, Hanna tehetsége az eredményein is hamar megmutatkozott. Mára már világbajnoki ötödik és országos hatodik helyezéssel is büszkélkedhet. Emellett számtalan érem lóg még a fiatal lány szobájában.

Nagy jövőt jósolnak Resetár Hannának /Fotó: Nagy Marcell/

– Az egyesületnél Szamurájnak hívjuk Hannát, hiszen olyan fegyelemmel, nyugalommal lő, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A precíz lövés nagyon ritka, tartás és egység kell, hogy tökéletes legyen. Hanna egymás után tíz tökéletes lövést is végre tud hajtani, amit általában csak egy visszafogott mosollyal szokott tudomásul venni, miközben én mindig ujjongok mellette – mesélte nevetve a pedagógus.

Így nem csoda, hogy amikor az iskola vezetősége tanácsot kért Duró Lajostól, hogy ki lehetne az a diák, aki méltó az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019 címre, azonnal rávágta, hogy Resetár Hanna.

– Alig egy hete érkezett meg az elismerő oklevél. Sose felejtem el, mikor elmondtuk az örömhírt Hannának és a családjának. Csendben odahajolt hozzám, és megkérdezte: most mit is csináltam? Csak nézett a nagy szemével, és nem értette, hogy ezt miért kapta. Egy csoda és kitüntetés a tanárának és a mesterének lennem – emelte ki a büszke pedagógus.

Hozzátette, ha az ember megtanul gondolkodni, és megtanulja az íjon keresztül saját magát uralni, akkor legyőzhetetlen lesz, mentálisan és fizikálisan is, akárcsak Hanna.

– A világ legtökéletesebb fegyvere az ember, amit ha ezzel az ősi fegyverrel ötvözünk, kellő nyugalommal, harmóniával, hibátlan lövést kapunk. Ezt Hanna megértette, mindig megáll, végighallgatja a tanácsaimat, hogy a következő pillanatban már tökéletesen végrehajtsa azokat. Úgy érzem, mestereként és tanáraként az én feladatom, hogy továbbra is utat mutassak neki, az hogy végig megy azon, és az egekbe emelkedik, csak rajta múlik, de az biztos, jó úton halad – fogalmazott Duró Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában