2020.05.13. 16:43
Vadas étkekkel, főzéssel köszönték meg a munkájukat
Az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak kezdeményezésére, és szervezésében szerdán vadétellel vendégelték meg a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltóparacsnokság, valamint a megyei központi kórház szeghalmi egységének munkatársait, és a város más egészségügyi intézményének dolgozóit.
– A széles körű társadalmi összefogás részeként a vadászok, vadgazdálkodók által felajánlott vadhúsból vendéglátó egységek által elkészített és kiszállított vadétellel járulunk hozzá az egészségügyi dolgozók járvány elleni küzdelméhez. Így fejezzük ki nagyrabecsülésünket áldozatos helytállásukért – árulta el Krucsó Tamás, tájegységi fővadász.
Mint megtudtuk, a szarvaspörkölt vadételt a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. által felajánlott gímszarvas ünő húsból a szeghalmi kórház konyhájának csapata, az őzpörköltet a szeghalmi Kistúlmágori Vadászegyesület által felajánlott őz húsokból a Puszta Csárda étterem készítette el. A vadhús szakszerű feldolgozását és helyszínre történő kiszállítását a Sárrét-Vad Kft. biztosította.
Koronavírus Békés megyében
- Ismét emelkedik Békéscsabán a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja
- Még mindig tizenegy fertőzött van megyénkben
- A nyugdíjasok már nagyon várják, hogy újra mehessenek programokra
- Újra megnyithatott az egyedi gyomaendrődi kilátó
- Több mint tizenhatezer maszkot készített a gyulai önkormányzati varroda