Vadas étkekkel, főzéssel köszönték meg a munkájukat

Az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak kezdeményezésére, és szervezésében szerdán vadétellel vendégelték meg a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltóparacsnokság, valamint a megyei központi kórház szeghalmi egységének munkatársait, és a város más egészségügyi intézményének dolgozóit.

B. O.

– A széles körű társadalmi összefogás részeként a vadászok, vadgazdálkodók által felajánlott vadhúsból vendéglátó egységek által elkészített és kiszállított vadétellel járulunk hozzá az egészségügyi dolgozók járvány elleni küzdelméhez. Így fejezzük ki nagyrabecsülésünket áldozatos helytállásukért – árulta el Krucsó Tamás, tájegységi fővadász.

Mint megtudtuk, a szarvaspörkölt vadételt a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. által felajánlott gímszarvas ünő húsból a szeghalmi kórház konyhájának csapata, az őzpörköltet a szeghalmi Kistúlmágori Vadászegyesület által felajánlott őz húsokból a Puszta Csárda étterem készítette el. A vadhús szakszerű feldolgozását és helyszínre történő kiszállítását a Sárrét-Vad Kft. biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában