fejlesztés

2020.05.04. 20:35

Fiatalodott a buszpark Békéscsabán

Facebook-oldalán tette közzé Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a hírt: új autóbuszokkal közlekedhetnek a megyeszékhelyien élők.

Több tárgyalás után sikerült elérni, hogy ma reggeltől frissült a Békéscsabán közlekedő buszpark. Sok szépkorú csabai lakosnak teszi kényelmesebbé az utazást az, hogy a Volánbusz Zrt. fiatalabb, korszerűbb, alacsonypadlós autóbuszokra cserélte a helyi buszflotta legidősebb járműveit – írja Szarvas Péter " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook bejegyzésében.

Forrás: Szarvas Péter Facebook-oldala

A 10 darab Mercedes-Benz és 2 darab Volvo 7700 típusú autóbuszokkal együtt a járműpark átlagéletkora 17 évről 12 évre csökkent. Ezzel az alacsonypadlós buszok aránya a békéscsabai közlekedésben 76%-ra növekedett.

Az autóbuszok elektronikus vizuális utastájékoztató rendszerrel szereltek. A külső kijelzők elől és oldalt a vonalszámot és a célállomást, hátul pedig a vonalszámot jelzik. Az utastérben a belső kijelző pontos időt, a vonalszámot és a következő megállóhely felváltva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában