Elmaradnak a nyári programok Békéscsabán

Jelenleg semmilyen tömegrendezvényt nem engedélyeznek Magyarországon augusztus 15-ig a koronavírus-járvány miatt, így várhatóan elmarad a Városházi Esték és a Csabai Nyár. Szarvas Péter polgármester bízik abban, hogy augusztus 20-án lehet ünnepelni.

L. B.

A városvezető a minap sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elmondta: március közepén, ahogy elrendelték a veszélyhelyzetet, egyeztetett a kulturális intézmények vezetőivel. Mindenkit megkért arra, hogy augusztus 20-ig semmilyen szabadtéri rendezvény szervezését ne indítsa el – ez érintette a Vitézi Játékokat, a Streetball Fesztivált, a trianoni megemlékezést, a Városházi Esték és a Csabai Nyár eseményeit –, szerződéskötéseket nem engedélyezett.

Pontosan ezért jelenleg nem is szervezik a Városházi Estéket és a Csabai Nyarat, és ha nem változik a helyzet és a jogszabály, akkor a trianoni megemlékezést is a tervektől eltérően diszkréten kell megtartani. Ha lesznek olyan enyhítések, amelyek engedik a rendezvényeket, akkor az önkormányzat kész arra a kulturális intézményeivel együtt, hogy a rendelkezésre álló források és egyéb lehetőségek alapján programokat szervezzen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában