Békésben többen maszk nélkül buszoztak

Békés az egyik olyan megye, ahol az elmúlt 24 órában többen úgy utaztak tömegközlekedési eszközön, hogy nem vettek maszkot.

beol.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

A rendőrök folyamatosan ellenőrzik a védelmi intézkedések betartását vidéken – hangsúlyozta Kiss Róbert az operatív törzs szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A rendőr alezredes szerint a szabályszegők nem használnak védőeszközt a tömegközlekedési eszközökön, illetve megszegik az előírt egészségvédelmi távolságtartás szabályait. Mint mondta, Békésben, Somogyban és Zalában volt a legtöbb intézkedés.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta hírportálunkat, kedden nyolc rendőri intézkedés történt egyrészt azért, mert nem tartották meg egymástól az előírt védőtávolságot, illetve amiatt, mert nem viseltek maszkot olyan helyen, ahol kötelező. A rendőrök a kormányrendelet szabályait megsértőket figyelmeztethetik, helyszíni bírság megfizetésére kötelezhetik vagy feljelenthetik. A fentiekben említett napon mind a nyolc intézkedés figyelmeztetéssel zárult.

A Volánbusz arról tájékoztatta lapunkat, hogy továbbra is arra kérik utasaikat, hogy mindannyiunk érdekében tartsák be a kormányrendeletben foglaltakat, a közösségi közlekedési eszközökön valamilyen módon takarják el arcukat és orrukat, továbbá figyeljenek a megfelelő védőtávolságra a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

– A kormány és a központi Opertatív Törzs által elrendelt intézkedésekről minden lehetséges csatornánkon tájékoztatjuk utasainkat, így például honlapunk nyitóoldalán, a koronavírus-járványra tekintettel létrehozott aloldalon, közösségi média felületeinken (Facebook és Instagram oldalunkon), valamint minden autóbusz-állomáson és autóbuszon kihelyezett figyelemfelhívó plakátokon – hangsúlyozták a kérdéssel kapcsolatban a a Volánbusz Kommunikációs Igazgatóságán.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában