Videókonferencián egyeztettek a települések vezetői

Videókonferenciára hívta a választókerületében lévő – mondhatni – kistelepülések polgármestereit Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a koronavírus-járvány kapcsán. A településvezetők beszámoltak a döntéseikről, illetve megosztották észrevételeiket is a szükséges intézkedésekkel kapcsolatban, amelyeket a politikus továbbít az érintett akciócsoportoknak.

Kétsoprony számára óriási előny, hogy az emberek szabálykövetőek – számolt be Völgyi Sándor polgármester. Szeverényi Attiláné, Csabaszabadi polgármestere elmondta, az évekkel ezelőtt kiépített falugondnoki szolgálat most jól vizsgázik, valamennyi rászorulót el tudnak látni.

Lengyel Zsolt, Gerendás polgármestere arra hívta fel a figyelmet, nem működik az autóbuszjegy-vásárlás online felülete a Gerendás-Csorvás útvonalra, kérte a veszélyhelyzeti időszakra a bírságolás felfüggesztését.

Kétegyházán, a varrodában folyamatosan készülnek a védőmaszkok, amelyekből a lakosság teljes ellátása után szinte anyagköltség áron értékesíteni is szeretne majd az önkormányzat – közölte dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester. Hozzátette, érezhető a gazdaság visszaesésének hatása, egyre többen folyamodnak támogatásért az önkormányzathoz.

Újkígyóson az óvodában és a művelődési házban dolgozóknak csak alapfizetést tudnak biztosítani, de volt olyan önkormányzati intézmény, ahol kénytelenek voltak elbocsájtani a dolgozókat – jelezte Botyánszki Pál polgármester.

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere abban kért tájékoztatást, hogy milyen krónikus betegségben szenvedők tartoznak a leginkább veszélyeztetettek közé.

Egyöntetű vélemény volt, hogy a kialakult helyzettel kapcsolatban minden szakmai segítséget megkapnak az érintettek a járási hivataloktól és a kormányhivataltól.

Herczeg Tamás arra kérte a videókonferencia résztvevőit, hogy javaslataikat, észrevételeiket küldjék el számára írásban, hogy azokat továbbíthassa az érintett akciócsoportoknak. Mint fogalmazott, számára is öröm, hogy az eddig továbbított javaslatokat komolyan vették; a döntéshozók meghallják a vidéken élők szavát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában